Основните пътни артерии са почистени и опесъчени. Продължава почистването на улиците в селата.  Усилията на екипите на ОП Благоустрояване днес бяха насочени към разчистване на пешеходни подходи, автобусни спирки и стълбища.

Екипите на електроразпределителното дружество продължават да работят по отстраняване на авариите, като най-проблемни остават направленията Банковци, Мичковци, Узуни, Междене, Боженци. За всички останали места, които бяха без ток, дружеството се надява, че ще успее в рамките на този ден да възстанови, като са възможни единични аварии по ниското напрежение.

По отношение на републиканската пътна мрежа движението по пътя Габрово – Узана е възстановено, път III – 5005 e проходим при зимни условия, очаква се утре да започне оширение с роторен снегорин.

На денонощния телефон на Общински съвет за сигурност 0700 100 44 10 няма получени сигнали за  бедстващи хора.

От утре, 28 ноември, се възстановява учебният процес за всички училища и детски градини в община Габрово, при съобразяване с усложнената зимна обстановка. Изключение е базата на ДГ „Мики Маус“ в с. Враниловци и база 2 на ДГ "Мечо Пух" в с. Поповци. 

Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт ще се изпълняват по график с възможни закъснения.

От 28 ноември се възстановява учебният процес
27 ноември 2023
Зимна обстановка към 08:00 часа на 28 ноември
28 ноември 2023