Таня Христова официално встъпи в длъжност и в следващите четири години ще бъде кмет на община Габрово за четвърти път.

Заедно с нея, по време на тържествено заседание, клетва да се ръководят от интересите на габровци и да работят за тяхното благоденствие положиха кметове на кметства и новоизбраният общински съвет за мандат 2023 – 2027 г.

Временно изпълняващият длъжността кмет на Габрово Мария Йозова предаде символа на местната власт на Таня Христова с думите:

Вие добре знаете, че да носиш тази огърлица е изключителна чест и отговорност. Щастлива съм, че тя отново ще бъде положена на Вашите рамене, защото доказахте, че за Вас тя означава повече от ангажимент.

Предавам я в сигурните ръце на силна и уверена личност – първата жена-кмет на Габрово, която има опита, знанията и уменията да продължи да превръща общината в предпочитано място за живот, предлагащо модерно образование, развита инфраструктура, достъпни социални услуги, чиста природа, възможности за инвестиции.

Във Вас гори пламъка на вярата, надеждата и обичта към Габрово - преимущество, което малцина притежават. 

За нас, за габровци, това е гаранция, че няма препятствие, което може да Ви спре, когато каузата е Габрово.

Желая Ви да не спирате да разгаряте този огън, за да са успешни битките в името на нашата община!“.

Мария Йозова пожела на новите общински съветници да работят отговорно, загърбили различията, обединени в общия стремеж към добри дела за Габрово.

Таня Христова се обърна към новия местен парламент и габровци така:

„Уважаеми общински съветници,

На нас хората повериха своите очаквания и надежди за най-близкото бъдеще на Габрово. Вярвам, че Общинският съвет трябва да бъде храм на разума и духовността. Защото разумът е гаранция за развитие и успех, а духовността е онази невидима сила, която може да омиротворява, да сплотява, да ни превръща в общност. Историята бързо забравя отрицанието, но дълго помни съзиданието.

Призовавам Ви да работим усърдно за благоденствието на габровци, да сме принципни и честни в диалога помежду си, да не допускаме изместване на фокуса от интересите на града.   Защото всичко друго е обречено да ни оплита в неразбирателство, да приспива будния ни дух, да ни отклонява в обратна на напредъка посока.

Скъпи габровци,

Изключителна чест и отговорност е, че отново получих Вашето доверие. Благодаря Ви! Знам, че то не се дава лесно! От днес, обаче, започва трудната част от нашата съвместна работа - за Габрово! Предстоят ни нови предизвикателства – за някои от тях сме добре подготвени, а за други – бъдещето ще покаже.

Едно е сигурно – ще продължавам да служа на габровци - с повече опит, новаторство, смелост, с нови сили за работа без дъх, с внимание към всички, които имат нужда от подкрепа.

Вярата ми, че наистина можем, откривам в общностната ни и в съзидателна енергия да работим за Габрово, да чертаем смели планове за развитие на града и селата, да срещаме нови партньори, да привличаме инвеститори, да разкриваме нови работни места, да постигаме онези успехи, които истински ни дават повод за гордост и удовлетвореност.

Само така може да вървим с ускорени крачки по пътя на европейското развитие на нашия град, да бъдем пример и вдъхновение за младите.

Те трябва да бъдат основен фокус на нашето внимание, защото имат правото и възможността да променят света.

За целта е нужно да удвоим усилията си за тяхното възпитание и образование, и да им дадем шанс да се превърнат в ангажирани млади хора, подготвени за бъдещето на дигиталната и зелена трансформация, на изкуствения интелект и новите технологии, но заедно с това да ги научим на изконните човешки добродетели и ценности, на обич и принадлежност към Габрово.

Сигурна съм, че с много работа, любов и вяра в успеха, можем да  го постигнем!

Защото Габрово е дом, семейство, дълг, съдба и нашето общо бъдеще! Можем да го създаваме заедно и да живеем в община със силна икономика, отворена към хората, която получава признание и се гордее със своите успехи!

Вярвам, че обичаме този град, милеем за него и че най-доброто за Габрово тепърва предстои!

За мен е чест да служа.

Бог да благослови Габрово! "

 

Архиерейският наместник на Габровска духовна околия Руслан Личен също поздрави новата местна власт в Габрово, като подчерта, че всяко начало трябва да получи Божията подкрепа, но тя се дава на онзи, който я търси. Той им напомни думите от Светото писание „ ..и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга“, и подчерта, че избраните в новото местно самоуправление не държат властта, а любовта, която хората са им дали и трябва да я върнат стократно.

Отец Руслан пожела още само истината да бъде причина за разногласия в залата за заседания на Общинския съвет, защото всичко друго ще бъде отнесено от вятъра. Той поръча на новата местна власт, която получи от него като подарък издание на Светото писание, "с любов да служат на Габрово и да бъдат силни в доброто".

 

 

 

Запазете в календара си 11.11. за нас, за да знаете каква ще е 2024-та
9 ноември 2023
​​​​​​​"MAKE КАРНАВАЛ, NOT WAR" - мотото на Карнавал 2024
11 ноември 2023