Чисто училище, чиста природа, чиста Земя! – това е мотото на ОУ „Иван Вазов“. Зеленото училище на Габрово е член на европейската мрежа „Училища, утвържадващи здраве“ от 1998 година насам.

От тази учебна година училището ще работи по програма „Екоучилища“ в рамките на инициативата на „Девин“ ЕАД и Българско движение „Син флаг“ – „Влез в зеления кръг. Бъдещето е в наши ръце“ и ще се бори да завоюва своя „Зелен флаг“, с което официално да стане част от най-мащабната мрежа от Екоучилища на Балканите.

Началото на зелените инициативи за тази учебна година беше поставено  преди около седмица със съвместно почистване на училищния район. Амбициите на ученици, родители и ръководство не спрат до тук. Своите усилия те обединяват и за възстановяване на откритата класна стая и учебен дендрариум. Първите сезонни цветя, които децата ще трябва да засадят и да положат грижи за тях, ще бъдат предоставени от оранжериите на ОП „Благоустрояване“. Част от дейности по възстановяване на откритата класна стая ще са за сметка на освободени средства от такса „битови отпадъци“.

Есенна изложба “Игротворения” в детска градина „Ран Босилек"
24 октомври 2023
Приключиха ремонтите в общинските участъци от улици „Никола Войновски“ и „Малина“
24 октомври 2023