Международният фестивал за литература и съвременен танц Leap Off Pageще се проведе в Габрово от 27 септември до 6 октомври.

Тази година програмата на фестивала е посветена на архитектурното наследство и климатичните промени и включва творческа мини-резиденция за участниците, работилници по творческо писане и съвременен танц (2-4 октомври), дискусия за облика на града с местната общност (5 октомври), и закриващ спектакъл (6 октомври).

Участници в тазгодишното издание са писателите и поетите Джулиана Кирш (Аржентина/Германия)Ейдриен Мърфи (Ирландия)Сергей Харламов (Словения)Стела Воскариду (Кипър) и Стефан Икога (България). Те ще работят в творчески двойки с танцьорите Александар Георгиев-Аце (Северна Македония/България)Дарио Барето Дамас (Испания/България)Жана Пенчева (България)Коста Каракашян (България) и Стефания Георгиева (България)

В рамките на мини-резиденцията участниците имат за задача да изследват град Габрово и да създадат хибридни творби – литературни текстове и танцови импресии, вдъхновени от специфични обекти от градската среда. Съвместните произведения на творческите двойки ще бъдат представени на 6 октомври в Габрово на тайна локация, която ще обявим 48 часа преди събитието.  

Регистрирайте се тук, за да научите тайната локация.

На 2 и 3 октомври ще се проведе поетическа работилница с водещ Стефан Икога (с предварително записване), а на 4 октомври жителите и гостите на Габрово могат да се включат в работилница по съвременен танц на Стефания Георгиева (с предварително записване). На 5 октомври ще се проведе публична дискусия, посветена на архитектурното наследство на града и взаимовръзката му с климатичните промени, фасилитирана от арх. Слава Славова

Вижте кои са участниците  тук: https://ekf.bg/news/article/310

Международният интердисциплинарен фестивал Leap Off Page се организира от фондация “Елизабет Костова” с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България и Програма Култура 2023 на Община Габрово.

 

24-часов театрален маратон очаква габровци на 29 и 30 септември
25 Септември 2023
Община Габрово сключи договор за поставяне на зарядни станции за електрически превозни средства
25 Септември 2023