Във връзка с организацията и провеждането на събитие, посветено на безопасността на пътя „Неразумно не е смело“ на 16 и 17 септември 2023  г. се въвеждат временни ограничения на движението в района на Спортна зала „Орловец“, както следва:

  1. На 17 септември 2023 г. /неделя/ за времето от 10:00 до 17:00 ч. се ограничава движението на МПС по ул. „Д-р Н. Василиади“ - в участъка от пресечката с ул. „Орловска“ /включително кръговото кръстовище/ до пресечката с ул. „Аврам Гачев“, по ул. „Орловска“ от пресечката с ул. „Генерал Гурко“ до пресечката от южната страна на бл. „Дунав“ и по ул. „Генерал Гурко“
  2. Основни алтернативни маршрути:

- за движещите се от Великотърновско шосе по ул. „Орловска“ към центъра през мост „Христо Ботев“ и комплекс „Христо Ботев“;

- за движещите се по ул. „Орловска“ от ОД на МВР – Габрово към Спортна зала „Орловец“ през ул. „Любен Каравелов“

Подходът към магазин „Билла“, жилищните сгради в близост до магазина и ул. „Градище“ ще бъде отворен за движение.

  1. Забранява се паркирането на МПС на паркинга пред Спортна зала „Орловец“ и на паркинга срещу магазин „Билла“ на 16 и 17.09.2023 г.

Община Габрово и основният организатор на събитието – Младежки център - Габрово призовават водачите на ППС и пешеходците да проявят разбиране и да спазват въведените в района ограничения на движението. 

Всичко за събитието може да прочетете тук-„Неразумно не е смело“ – събитие за безопасността на пътя на 16 и 17 септември в Габрово - Младежки център Габрово (gabrovo.bg)

„Неразумно не е смело“ – събитие за безопасността на пътя на 16 и 17 септември в Габрово
12 Септември 2023
„Шофирам начисто“ – кампания за отговорно шофиране без употреба на алкохол и наркотици
12 Септември 2023