Бившият текстилен техникум, 2021. Снимка: Росина Пенчева © Център „Кристо и Жан-Клод“, Габрово

Eкипът на Дома на хумора и сатирата набира доброволци за почистване на помещения в бившия текстилен техникум в Габрово. Акцията ще се проведе от 14 до 29 септември 2023 г. всеки вторник и четвъртък от 17:00 до 19:00 часа и всяка събота от 09:00 до 13:00 часа в сградата на ул. „Брянска“ № 72.

От желаещите да подкрепят инициативата не се изискват никакви специфични умения, достатъчно е да разполагат с удобни стари дрехи и обувки и желание за работа. На място ще бъдат осигурени маски и ръкавици, а също вода и безалкохолни напитки за разхлаждане. Заради праха в сградата дейностите не са подходящи за астматици и хора с дихателни проблеми.

С участието си доброволците ще помогнат на мястото, в което ще се помещава бъдещият артцентър „Кристо и Жан-Клод“, да възвърне добрия си вид и да отвори врати за нови начинания.

„Центърът е 32-годишна мечта на група габровци – мечта, която криволичеше, ускоряваше се, потъваше и сега решително поема към осъществяването си. Техникумът по текстил в най-добрите си години е събирал над хиляда ученици всеки ден, подготвяйки ги да захранват една от основните индустрии на града. Той ще бъде дом на центъра „Кристо и Жан-Клод“, който започва приготовления за активна дейност и за няколко вълнуващи събития в началото на есента“, допълват поканата си организаторите.

За да се запишете, можете да попълните електронния формуляр или да се обадите на телефон 066 807 229.

Обучение за начални учители по Забавна математика в Габрово
8 Септември 2023
Приоритетно се почистват критичните участъци на р. Янтра и нейните притоци на територията на общината
11 Септември 2023