Уебинар „Ефективно управление на отпадъците в градовете: от боклук до съкровище“ © TheMayor.EU

Международен онлайн семинар под надслов „Ефективно управление на отпадъците в градовете: от боклук до съкровище“ ще се състои на 5 септември 2023 г. от 11:00 до 12:00 часа (българско време) в платформата Zoom (Зуум). Срещата се организира от портала TheMayor.EU (Кметът.eu) с подкрепата на Европейската инвестиционна банка.

По време на събитието кметът на община Габрово Таня Христова ще разкаже за предизвикателствата пред зелената трансформация и за ролята на управлението на отпадъците за постигане целите на Габрово като климатично неутрален град до 2030 г.

Доктор Соня Вите – ръководител на градския санитарен отдел в Берлин, ще представи подхода на германската столица за справяне с боклуците и как това рефлектира върху качеството на живот. Крищоф Млакар – директор на „Публичен холдинг – Любляна“, ще сподели опита на словенската столица да редуцира отпадъците. Представител на Европейската инвестиционна банка, наричана „климатичната банка на ЕС“, ще разясни възможностите за финансиране на екологични проекти.

Модератор на форума ще бъде Николай Якоби от Iclei Europe – глобална мрежа от над 2 500 местни и регионални власти, ангажирани с устойчиво развитие.

Записването в уебинара е безплатно, а участието е свободно за всички публични органи, представители на институции, бизнеса, неправителствени организации и други заинтересовани лица по темата.

Крайният срок за регистрация е 1 септември 2023 г. на този линк.

Семинарът ще се проведе изцяло на английски език. Всички регистрирани участници ще получат линк за присъединяване. Последвайте събитието във фейсбук, за да научавате информация в реално време.

 

„ФестивалНО в квартала“ се завръща с модул „Докосни ме, Усети допира!“
10 август 2023
В ход са проверки на общинския жилищен фонд
14 август 2023