Въпреки че беше прожектиран последен, филмът „Концертът” зае челно място в класацията на журито, което го определи като най-добър филм в „Смешен филм фест 2”.

Писателят Михаил Вешим, преподавателят и кинокритик д-р Надежда Маринчевска и Карин Янакиева – кинокритик и представител на Националния филмов център дадоха и още една, специална награда – на българския филм „Корави старчета”. Малко не достигна на „Корави старчета” да стане и любим филм на публиката. Киноманите в Габрово го класираха на второ място, а за най-смешен филм определиха българския „LOVE.NET”.

“Радващо е, че на първите две места се нареждат два български филма, което означва, че публиката започва да придобива вкус към новото българско кино, а то от своя страна става много по-привлекателно и приятно за гледане“, коментира вотът на зрителите д-р Надежда Маринчевска.

Изборът на журито - „Концертът” е продукция на Франция, Италия, Румъния и Белгия. Той разказва историята на уважавания диригент на оркестъра на Болшой театър Андрей Филипов, уволнен преди 30 години, защото е назначил евреи музиканти. Сега той е прост чистач в театъра, когато случайно научава, че театър Шатле в Париж кани оркестъра да изнесе концерт там. Филипов решава да събере бившите си колеги и да свирят във френската столица вместо истинския оркестър.

Филмът има награда „Сезар” за 2010 за най-добра филмова музика и озвучаване; „Давид на Донатело” 2010 – за най-добър европейски филм; “Сребърна лента” 2010 на Италианския синдикат на филмовите журналисти за европейски филм.

LOVE.NET - изборът на публиката - пък е посветен на любовта във всичките й проявления – за неизбежната и необяснима любов, за повърхностната егоистична любов, за обвиняващата и опрощаваща любов, за горчивата сладост на изневярата и сладката болка на отмъщението... Вторият най-успешен български филм след „Мисия Лондон” с над 200 000 зрители в киносалоните.

"Смешен филм фест 2" приключи със сръбската лента "Светкавици", режисьор на която е режисьорът и на миналогодишния филм-победител - "Когато порасна, ще стана кенгуру" - Радивое Андрич.

ОБЩИНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ ЗА МОМЧЕТА - V-VІІ КЛАС
3 октомври 2011
Съобщение за ограничение в движението
5 октомври 2011