Лятно кино "Спомени от старите ленти" е събитие, в рамките на което ще се прожектират архивни късометражни филми, свързани с Габрово, а изпълнението е по Програма Култура 2023 на Община Габрово, приоритет 2: Творческо преживяване и социализация на пространствата.

Официалното откриване е на 1 август /вторник/ от 21:00 часа, а мястото ще е северната фасада на бившия Техникум по текстил, откъм градинката.

Подарете си прохладна градска разходка в летните вечери и се поспрете в градинката до Текстилния техникум, за да видите градът ни и битът на габровци през миналия век, да си припомните или да научите, да се посмеете от сърце, да се върнете назад в годините в щастливи мигове и преживявания от детството и младостта си, а за по-малките зрители – да видят как е било по онова време. Със сигурност ще разпознаете в кадрите свои роднини и приятели в техните младежки години, а може и самите вас. Ще е вълнуващо.

„Това са спомени, които ни дават възможност да съпреживеем миналото
на габровци, да почувстваме гордостта на поколенията, създали този град и облика му преди нас, да бъдем част от тази история. Познавайки я, да имаме възможността да направим Габрово още по-красив град, с по-щастливи и уверено вървящи по своя път хора.“ – споделят организаторите на събитието от „Перфект“ ООД, които изпълняват проекта съвместно с Държавен архив - Габрово и Музей на Хумора и сатирата.

Прожекции: от 21:00 до 22:00 часа

Програма за месец август:

  • 1 април 1979 година - Дом на Културата Габрово Общоградски празник на колективния отдих
  • Боженци - разходка
  • 17-25 май 1969 година - Карнавал Габрово
  • На всяко нещо корена да търсиш - Филм, посветен на Лазар Донков и създаването на ЕТЪРА
  • Моят учител - Филм, посветен на известния габровски краевед Илия Габровски
  • Нашите деца - актуална и днес тема за отношенията родители-деца
Таня Христова, кмет на Община Габрово, в "Бизнес старт"/Bloomberg TV Bulgaria, 28.07.2023
31 юли 2023
УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ 2023 – магията на едно зелено лято
1 август 2023