ФестивалНО в квартала е проект на Oбщина Габрово финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. в рамките на програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Инициативата представлява цялостна концепция за активиране на градските квартали със средствата на изкуството като основната цел е да се открият нови форми и пространства за култура в градска среда, чрез които да се привлече нова публика, да се улесни достъпа до култура и изкуство на различни общности и да се създадат устойчиви партньорства между местните културни оператори.

Първата спирка на ФестивалНО в квартала е Бичкинята, където програмата продължава и този петък и събота в двора на ИОУ "Христо Ботев"

ПРОГРАМА 

30 юни /петък/

19.00 ч. Скромлехулет фигуртеатер, Ставангер, Норвегия – „Оранго Йогатанго“ (Skromlehjulet Puppet Theatre  Norway - "Orango Yogatango") – семеен спектакъл  

Постановка: Роке Паласиос, Лив Иверсен

Сценография и кукли: Лив Иверсен

Музика: Ригсенг бумо, Браян Ино, Ананда Шенкар, Тони Скот

Участват: Лив Иверсен, Роке Паласиос, Торбьорн Гриндхейм

Господин Т е учен, който изучава тайнствата и загадките на Йога. Написал книга след своето пътешествие около индийските планини той вярва, че е открил тайната, която ще ни научи да летим със силата на йога. Именно в Индия г-н Т се запознава и с Йога мастър Бомбаломба.

Така заедно със своя приятел и асистент, Йога мастър Бомбаломба, г-н Т се опитва да убеди публиката, че йога упражненията от неговата магична книга ще й достави незабравимо преживяване. Но комуникацията между двамата не върви много добре и йога шоуто не работи напълно по план. Стават смешни грешки и тогава Г-н Т взема сериозното решение да постави на изпитание Мастър Бомбаломба…

Спектакълът е едно хумористично въведение на децата около мистичния свят на йога. Ще видите куклен театър и взаимодействие на високо ниво на актьори и публика. Очакват ви много смахнати изобретения и смях заедно с г-н Т и Йога мастър Бомбаломба.

20.00 ч. Ателие за изработка на кукли за куклен театър с Оля Недялкова

21.00 ч. Танцово представление с огън „Bright Eye“ - романтичната история на двама влюбени

 

1 юли /събота/

19.00 ч. Куклен театър „ВЕСЕЛ“ - Велико Търново представя фолклорния спектакъл „Хитър Петър“

Постановка и кукли: Веселин Василев

Сценография: Стефка Кювлиева

Участват: Елка Баланова, Веселин Василев

"За" и "против" Хитър Петър – вълнуваща среща на малкия зрител с  популярния герой от българския фолклор. Думка Сладкодумка и Разказвачът на приказки срещат Чорбаджията, Попа и Попадията с техния  опонент – Хитър Петър. И неусетно въвеждат детската аудитория в света на народното ни творчество, като убедително доказват, че сме достойни наследници на Хитър Петър.

Фолклорни игри, пословици и поговорки, загадки и българска народна музика са акцентите в спектакъла, които оформят неговата самобитност.

20.00 ч. Ателие за ангели с Оля Недялкова

21.00 ч. Формация „Soul fly“ - Огнено шоу с красива музика, ефирен танц и майсторско боравене с огнени инструменти /ветрила, пой, чадър и др./

 

*Участниците във всички ателиета ще могат да вземат за спомен изработените от тях предмети /изделия/ и рисунки.

Награди от вендиг системата – месец юли
29 юни 2023
Седмичен график за поддръжка на зелените площи на територията на град Габрово за периода 26-30 юни
29 юни 2023