Габрово има своя представител на започващите на 17 юни „Световни летни игри на Спешъл олимпикс” в Берлин. Това е Ивелин Граматиков, който ще се представи в плуването и ще вземе участие на две дисциплини – 50 метра кроул и 50 метра бътерфлай. Община Габрово подкрепи подготовката за участие на двадесетгодишния габровски състезател и отпусна целева финансова помощ, с решение на Общински съвет – Габрово, необходима за закупуването на самолетни билети, застраховки, медицински прегледи, транспорт, екипировка, нощувка и пансион на състезателя от време на престоя му.

В периода 17 – 25 юни 2023 година Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин ще бъдат най-голямото приобщаващо спортно събитие, в което ще участват повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта от 190 национални делегации.

Ивелин тренира 10 години адаптирано плуване към Равен старт, като е взел участие на десетки състезания в България и чужбина, спечелил е много медали и индивидуални награди. От началото на годината той е на специална подготовка при Боян Ботев, с който подобри постиженията си и изчисти грешките в техниката на плуването.

На игрите в Берлин Ивелин ще бъде воден и напътстван от националния треньор проф. Боряна Туманова.

Пожелаваме успех на нашия състезател и на целия национален отбор и вярваме, че  усилията, които са положени до тук, ще се увенчаят с медали, удовлетворение и много положителни емоции.

Центърът Кристо и Жан-Клод в Габрово стартира публичната си програма с дискусия във Венеция
13 юни 2023
Продължава косенето на тревните площи в Габрово съобразно метеорологичните условия
13 юни 2023