Тържествен Академичен съвет по случай 24 май - деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност се проведе днес в библиотеката на Технически университет – Габрово.

Гости на събитието бяха представители на университети от Германия, Чехия, Полша, Турция и Украйна. В началото на събитието академично слово представи доц. Ива Трифонова от Кирило-Методиевския научен център към Българската академия на науките.

Кметът на Габрово Таня Христова поздрави присъстващите на тържествения академичен съвет с думите: „За мен е истинска радост и гордост, че днес съм заобиколена от съвременни просветители. Защото през годините Техническият университет в Габрово успешно се утвърди като престижна образователна институция с международен авторитет, доказвайки, че е стабилно и иновативно висше учебно заведение, съчетаващо традиции и модерност. Всичко това се постига с много труд и отдаденост, с много мисъл и поглед в бъдещето, но най-вече с добре подбран екип. Екип, който ежедневно се развива, не спира да поставя предизвикателства пред себе си и да покорява нови върхове“. Тя благодари на преподавателите за вложените усилия и професионализъм, и пожела на студентите да бъдат инициативни, амбициозни и устремени към покоряването на нови върхове.

По време на събитието бяха наградени 35 студенти за отличен успех, преподаватели и служители за 30-годишна дейност в Университета и пенсионирани през годината служители на висшето училище.

 

С Дневен лагер за младежи стартира юбилейната десета година на „Приеми ме на село“
22 май 2023
Програма за Деня на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност
23 май 2023