Отбелязваме 163 години от обявяването на Габрово за град. Празничният ден започна с тържествен молебен за здраве и благополучие, на който присъстваха ръководството на Община Габрово, председателят на Общински съвет – Габрово и общински съветници, областният управител на област Габрово, представители на културни и образователни институции. Веднага след това на площад Възраждане кметът на Габрово Таня Христова издигна тържествено знамето на града.  С почетен караул в церемонията в чест на Деня на Габрово за първи път се включи и Ученически гвардейски отряд при ПТГ „Д-р Никола Василиади“.

Четвъртокласници от габровските училища се включиха за поредна година в инициативата „Нарисувай Габрово“, като изпъстриха площада с картини на Габрово – така както го виждат красиво, цветно, приветливо и подредено.

Празникът продължава в 17:00 ч. с изложба, посветена на Габрово, по време на която Таня Христова ще връчи награда на победителя. След нея в 17:30 ч. ще бъде открита и изложбата на Стоян Илиев „С увереност на сомнамбул“.

В 18:00 ч. в зала „Възраждане“ ще бъдат тържествено обявени и връчени почетните отличия на Община Габрово.

В 18:30 ч. в парк „Маркотея“ съставите на НЧ „Габрово – 2002“ представят концерт за Габрово.  

Снимки от началото на деня 

Снимки от "Нарисувай Габрово"

Кампанията „Пролетно почистване 2023“ намери над 1200 съмишленици в Габрово
17 май 2023
ПРЕДКАРНАВАЛНО В МУЗЕЯ НА ХУМОРА И САТИРАТА
17 май 2023