Всички, които искат да се подготвят за карнавала и да бъдат уникални, имат възможност да се включат в ателието за изработване на карнавални маски. То ще се проведе през почивните дни – 13 и 14 май, от 10:00 до 16:00 часа в изложбената зала на Старото школо в Музей на архитектурно-историческия резерват „Боженци“.

Инициативата е по повод най-зрелищното и чакано събитие в Габрово – традиционния карнавал, който се провежда всяка трета събота на месец май. Тази година датата се пада 20 май, а изданието е юбилейно, защото ще се състои за стотен път.

По традиция участниците и публиката в карнавалния ден се маскират или подхождат закачливо към визията си с помощта на нестандартно облекло, маска, шапка, перука или друг аксесоар. Срещу символичната цена от 3 лв. в Боженци собственоръчно ще можете да изработите своята карнавална маска с котешки мотиви или вещерска шапка. Не го пропускайте!

Таня Христова по време на гражданския диалог "Образование и иновации – взаимодействия и предизвикателства" : "Силата идва, когато партньорствата са отворени и знанията се допълват"
9 май 2023
Карнавален месец и в кукления театър в Габрово
10 май 2023