За поредна година кметът на Габрово Таня Христова подкрепи инициативата за кариерно ориентиране „Мениджър за един ден“ и в общинската администрация бяха посрещнати трима младежи, мотивирани да участват в управлението града и да се включат лично в работата на Общината.

На 27 април Анна Йонкова от ПТГ „Д-р Никола Василиади“ стана кмет на Габрово за един ден. Част от нейния екип бяха Светослав Цвятков от ПМГ „Академик Иван Гюзелев“, който зае позицията на зам. – кмет по „Устройство на територията“ и Стела Танчева от Националната Априловска гимназия, която за ден се превърна в „Секретар“ на Община Габрово.

Техни ментор бяха зам. – кметът „Финанси и собственост“ Мария Йозова, зам. – кметът по „Устройство на територията“ арх. Николай Меразчиев и секретарят на Общината Полина Тихова.

Въпреки, че един ден не е достатъчен да научиш всичко за работата в Община Габрово, гимназистите успяха, съобразно своите отговорности на съответните позиции, да се запознаят с работата на отделните дирекции и отдели, и дори се включиха за кратко в заседанието на габровския общински съвет.

21-ото издание на инициативата за кариерно ориентиране „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България, е достъпна за младежи, ученици и студенти от цялата страна. Тази година посланието на кампанията е „Започни от тук!“.

 

 

Таня Христова: Всяко дете трябва да бъде съпричастно към най-българския празник – 24 май
26 април 2023
Днес е последният срок, в който можете да се възползвате от 5 % отстъпка, ако платите пълния размер на данъците си
2 май 2023