До 30 април може да подадете своята заявка за участие в конкурса за КАРНАВАЛНА КАРТИНА, който Община Габрово организира от 2017 година насам. Конкурсът е с национален характер, в него могат да участват всички желаещи, на възраст 16 +. Наградният фонд е 10 000 лв съответно за първите три места – 7 000 лв, 2 000 лв и 1 000 лв.

Целите на конкурса за карнавална картина са:

  • Да провокира интереса на участниците;
  • Да насърчи творческите способности и фантазии на всички участници;
  • Да засили атрактивния елемент на Карнавала;
  • Да засили мотивацията за поддържане и продължаване на карнавалната традиция.

Участниците следва да:

  • подготвят карнавална картина, съобразно тазгодишната тема на Карнавала  „100+ ГОДИНИ КАРНАВАЛ ГАБРОВО, в една или повече от следните категории: сатира, политика, икономика, бит, хумористични картини; музикални картини; танцови картини; герои – исторически, приказни и др.;
  • изпратят анотация на идеята в една от зададените категории, примерен сценарий, брой участници, реквизит, чрез попълване на заявка за участие от платформата на следния линк Карнавал Габрово | Заявка за участие в Карнавал Габрово 2023 (gabrovo.bg)
  • Броят на участниците в карнавалната картина трябва да е минимум 10, като всяка група разполага с до 2 минути да представи своята картина пред журито на официалната трибуна  и коментаторските пунктове по карнавалното трасе.

Крайният срок за подаване на конкурсното предложение е 30 април, а в срок до 5 май специално назначена комисия разглежда предложенията и потвърждава/отхвърля кандидатурите.

Информация за допуснатите участници ще бъде публикувана на сайта на Карнавал Габрово carnival.gabrovo.bg

Карнавалът, като кулминация на Международния фестивал на хумора и сатирата, е най-посещаваното публично събитие в Габрово, което се провежда всяка трета събота на месец май. По време на карнавалното шествие по централните улици на града се събира публика, която надхвърля 30 000 души. Числено това съставлява повече от една трета от цялото население на Габрово. Участниците в шествието са на възраст от една до 101 години, което ни дава основание да твърдим, че няма семейство в града, което да не е въвлечено по някакъв начин, дали като участник, или като зрител в карнавала.

Габровският карнавал дава шанс на всеки да изрази себе си и своята позиция, като същевременно работи за представянето на града и утвърждаването на неговата идентичност.

Включете се и Вие!

Четири контейнера за битови отпадъци изгоряха през почивните дни
24 април 2023
Представят проекта „Грижа в дома“
24 април 2023