На 06 април НЧ „Габрово-2002” откри тазгодишната си концертна програма със самостоятелния концерт на Фолклорен танцов ансамбъл „Сивек”.

Спортната зала стана свидетел на поредния богат танцов спектакъл, в който взеха участие всички 5 възрастови групи на Ансамбъла - от най- малките до вече 40 – годишния възрастов състав на „Сивеците”. Нови и не толкова нови танци представиха 180-те изпълнители.

В програмата се включиха и амбициозните танцьори на Танцов клуб „Пендара” с ръководители Галя Стойчева и Тодор Захариев, които заедно с титулярите Валя Маринова и Лилия Стойнова поднесоха много радост и емоции за изпълнители и публика.

Голямата изненада на концерта беше делегацията от 20 кмета на Молдова, водена от Областния управител Кристина Сидорова. Те изгледаха с възторг концерта и се включиха във финалното хоро.

Настоятелството на читалището  благодари и поздравява самодейците на Ансамбъла с пожелание за здраве и нови успехи.

На 19 април в зала „Възраждане” НЧ „Габрово-2002” кани на поредицата „Бележити габровци”, в която този път под формата на богат концерт ще отбележи 90 годишнината на изключителния акордеонист, певец и корепетитор Петър Райков. Годишнината ще бъде поднесена на публиката по необикновен начин. Този път не юбиляра ще изнесе сам концерта, а на сцената ще пеят и танцуват за него „Габровски гласчета”, „Играорци”, „Боженци”, „Настроение” и Новаковци. Всички те ще поднесат благодарността на читалището към достойния човек, всеотдаен самодеец и талантлив музикант Петър Райков.

В трескава подготовка съставите на читалището са и за Деня на Габрово, когато младите изпълнители певци и танцьори канят габровци на традиционната „Отворена сцена” в парк „Маркотея” на 17 май от 18.00 ч.

Предстоят концерти за 20 години Танцова школа „Лиана” и Фолклорна формация „Боженци”, но подробностите предстоят.

Информация: НЧ „Габрово-2002”

Дари в помощ на зависимите - всеки живот е важен!
7 април 2023
Пролетен концерт на Фолклорен ансамбъл "Габровче" на Лазаровден и Цветница
7 април 2023