Деца-изпълнители от класа по народно пеене на Детския фолклорен ансамбъл „Габровче“ при Община Габрово завоюваха заслужени награди сред конкуренция от цялата страна по време на престижния Национален детско-юношески конкурс „Песенна дъга над Кутев“.

Конкурсът се провежда за петнадесети пореден път и е с подкрепата на Министерство на културата. Целите, които си поставя са приобщаване на младото поколение към ценностите на фолклорните традиции, както и откриване и изява на младите таланти.

 Тазгодишното издание се състоя на 1 април в Националното училище за фолклорни изкуства в град Котел. В раздел „Народно пеене“ – индивидуални изпълнители, Втора възрастова група на II място бяха отличени Борислава Димитрова, Уна Бурек, Сияна Станева и Йоана Дечева. В Трета възрастова група журито отличи Дария Колева с поощрителна награда, а солистката Десислава Чакърова, която се състезава в Четвърта възрастова група – с III място. Камерната вокална група към ансамбъла в състав Виктория Димова, Десислава Чакърова и Деница Проданова бяха наградени с III място.

От началото на годината, това са поредните завоювани отличия от талантливите деца на Габрово, които прославят града ни и своите ръководители.

Има - няма 100 години Карнавал!
3 април 2023
Ваканция на чардака в Дечковата къща
4 април 2023