Загасете осветлението в събота вечер!

Подарете 1 час на природата!

Началото е в 20:30 часа!

 

Община Габрово подкрепя и се включва в Часът на Земята и призовава всички габровци в съботната вечер на 25 март 2023г., да прекарате 60 минути с изгасено осветление вкъщи, с което ще станете част от световната инициатива.

Мотото на инициативата тази година е „Общ дом. Общо бъдеще“ и е в подкрепа на опазването на дивите животни в България. Акцент е възстановяването на местообитанията на популации на важни за екосистемата видове.

Изгасяйки светлините у дома, всеки един от нас може да се включи в общото послание, показващо, че искаме, вярваме и можем да пазим и да се грижим за своя единствен дом – Земята.

Включете се в Часът на Земята тази събота, 25 март.

Загасете светлите вкъщи за час, от 20:30 до 21:30 часа.

Община Габрово се включва в Часът на Земята, като в периода ще бъдат изгасени светлините в часовниковата кула и фасадното осветление на сградата на общинска администрация.

Включете се и Вие!

Информация за Часът на Земята и работата на WWF в България можете да откриете ТУК.

Часът на Земята е най-мащабното събитие, посветено на опазването на планетата. То се организира от международната природозащитна организация WWF и се провежда всяка последна събота на месец март. Вечерта на този ден граждани, бизнеси и правителства по целия свят едновременно изключват електрическото осветление, отправяйки своето послание за отговорно отношение към Земята. Тази пролет инициативата ще стане факт за 16-а поредна година в над 7000 града от 180 държави.

49 дръвчета допълниха зеления облик на Габрово
24 март 2023
Заключително обучение по проект „Натисни тук: Архив за Европейската индустрия“
28 март 2023