Българският Червен кръст обявява кампания за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г.

В момента най-неотложни са нуждите от:

• нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;

• ново спално бельо;

• нови топли завивки;

• хигиенни материали (за лична хигиена).

Българският Червен кръст отправя апел и към българските фирми-производители, като ги призовава да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си със: семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Всеки, който иска да предостави материално дарение, може да го направи в офиса на БЧК – Габрово на ул. „Константин Иречек“ 3 всеки делничен ден до 17:00 ч..

Българският Червен кръст откри и специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Община Габрово получи уверение от Топлофикация, че ще бъде пуснат в експлоатация и вторият котел, за да няма прекъсване в топлоподаването
7 февруари 2023
Тази събота и неделя - фестивалът "Здравей, Здраве!"
8 февруари 2023