Дирекция „Местни данъци и такси“ уведомява данъчно задължените лица, че годишните съобщения за просрочени и текущи местни данъци и такси са достъпни на сайта на Община Габрово на следния линк https://gabrovo.imeon.bg/. За да извършите проверка на задълженията си или да ги заплатите е необходимо да имате - универсален електронен подпис,  ПИК код на НАП или номер на подадената от вас данъчна декларация. В случай, че не разполагате с входящия номер на документа, заповядайте на място в дирекцията, на ул. „Райчо Каролев“4, където ще получите информацията, след представяне на документ за самоличност.

Напомняме, че можете да се възползвате от 5 % отстъпка, ако платите пълния размер на данъците си в срок до 2 май тази година. По закон за данък недвижим имот, данък върху превозно средство и такса битови отпадъци се дължи първа вноска до 30 юни и втора/последна вноска до 31 октомври. След изтичане на тези срокове започва начисляване на лихви за просрочие.

За въпроси относно начислените местни данъци и такси за 2023 г. може да се обърнете към дирекция „Местни данъци и такси“ на място или на телефони 066/804-775 и 066/804-776.

Отбелязваме Международния ден на социалната работа
21 март 2023
Инициативата за засаждане на дръвчета „С грижа към природата“ се отлага за 24 март, петък от 12:00 ч.
22 март 2023