Кметът на община Габрово Таня Христова получи „Зелен сертификат“ от българската компания Atlas Agro Science“ за успешното прилагане на иновативен биостимулант в грижата за зелената система на града. Отличието, връчено от изпълнителния директор Александра Велкова, е  поредно  признание за усилията и въведените добри зелени практики в община Габрово.

„Визията за развитието на община Габрово е да бъдем зелени, иновативни и устойчиви. Партньорството с екипа на „Atlas Agro Science“ подкрепя зелените идеи и е стъпка към постигането на климатична неутралност – цел, към която Габрово има ангажимент да бъда постигната до 2030 година“, каза кметът на община Габрово Таня Христова при получаване на отличието.

„С връчването на   престижния  Зелен сертификат на  водещите български общини, даваме ясен знак, че   „Atlas Agro Science“ се ангажира с опазването и устойчивото развитие на околната среда.  Нашата компания превръща утайките от пречиствателните станции за вода в 100% екологичен течен биостимулант за растения.  Патентованият мултикомпонентен продукт се прилага във всички подсфери на земеделието и озеленяването. Община Габрово е наш  активен и важен партньор в мисията  да участваме в  зелената трансформация на градовете“, заяви изпълнителният директор на „Atlas Agro Science“ Александра Велкова при награждаването.

На 25 януари в Габрово: Регионален бизнес форум
19 януари 2023
Оранжев код за силен вятър е обявен за утре, 20 януари
19 януари 2023