Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ обявиха фотоконкурс под надслов „ОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти от твоя град“.

Идеята цели да представи проектите с европейски инвестиции, чрез които се обновяват и модернизират градовете. Желаещите да се включат трябва да изразят чрез снимка как техният град се е променил, защо се гордеят с него и го подкрепят.

Фотосите могат да показват обновени обекти на културната, туристическата, образователната, социалната, здравната и пътната инфраструктура – паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, училища, жилищни и обществени сгради, спортни площадки, здравни заведения, обществен транспорт и внедрени интелигентни решения за управление на населените места.

Кръгово кръстовище в района на Шиваров мост, изградено през 2018 г. по ОПРР © Емил Михов

Големината на снимките трябва да е между 2 и 6 MB. Задължително е при изпращането им да бъдат посочени име и телефон на автора, както и кратка информация с какво го впечатлява проектът и как допринася за развитието на града. МРРБ очаква снимките до 6 декември 2022 г. на електронна поща fotokonkurs@mrrb.government.bg. Участниците трябва да попълнят декларация за авторство и съгласие за популяризиране на фотосите.

До 10 декември 2022 г. жури ще определи най-добрите творби. Предвидена е една голяма награда и призове за победителите за всеки един от 6-те региона за планиране в страната, ще има и поощрителни награди. Със снимките ще бъде подредена фотоизложба по време на Годишното информационно събитие на ОПРР.

Информация за текущите и реализираните проекти в община Габрово можете да намерите на https://gabrovo.bg/bg/page/1084.

До 16 декември Пощите очакват най-красивите писма до Дядо Коледа
19 ноември 2022
Кметът Таня Христова пита министър Иван Шишков: Приоритет ли е за държавата тунелът под връх Шипка?
21 ноември 2022