Деца и младежи с тротинетки участваха в демонстрационно състезание, което се проведе вчера на улица „Аврам Гачев“. На импровизираната спортна площадка 31 любители на малките колелца показаха умения за виртуозно придвижване.

Освен майсторство състезателите трябваше да постигнат бързина и прецизност при преодоляване на препятствията – преминаване през ограничителна рамка, слалом между конуси, пренасяне на бутилка с вода от точка А до точка Б в движение, баланс по люлееща дъска и дървен улей, елементи за неравен терен и обиколка на 360 градуса.

Преди началото на надпреварата инспектор Румен Иванов от Районното полицейско управление в Габрово изнесе открит урок по безопасно и правилно движение с тротинетки. Той призова участниците в състезанието да бъдат внимателни и да познават пътните знаци. Децата получиха съвети за предпазната екипировка, за местата, разрешени за каране, и за видимостта им на пътя.

 

С време от 34,88 сек на първо място се класира Ивайло Дечев. Второто място зае Александър Йосифов с постижение от 35,18 сек, а трети се нареди Денис Караиванов с резултат от 36,90 сек.

  

Класираните в челната десетка бяха наградени от съдийската комисия в състав Даниел Петров от колоездачен клуб „Янтра – Исполин“ и Николай Пенов, главен експерт „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Габрово.

 

Подаръци получиха и най-малките състезатели, сред които бе петгодишният Божидар Лазаров. Бяха раздадени каски, бутилки за вода, раници, светлоотразители, минитонколони и външни батерии за телефон.

  

Проявата е част от инициативите за Европейската седмица на мобилността, която се провежда ежегодно от 16 до 22 септември.

Община Габрово поздравява всички участници, деца и родители за споделените емоции!

Повече снимки можете да разгледате във фейсбук страницата на Община Габрово.

40 участници в състезанието с велосипеди, поискаха байк парк
23 Септември 2022
„Умни“ контейнери в парка на Колелото
26 Септември 2022