Четвъртото издание на атрактивното състезание „Мама е добър „шофьор“ ще се проведе идния вторник – 20 септември. Майки, татковци, баби и дядовци ще бъдат отново предизвикани да покажат най-доброто от себе си при придвижване в градски условия с бебешки и детски колички.

По традиция Градинката с мечето ще бъде превърната в полигон за придобилия широка популярност формат. Участниците ще преминат по технично трасе, в което ще трябва да преодолеят три препятствия – слалом между конуси, смяна на памперс и повиване на бебе-кукла и верен отговор в ековикторина.

За най-бързите, съобразителни и артистични състезатели са подготвени награди – козметични продукти, играчки, покана за театрална постановка, вкусен мед и други подаръци.

Приложното каране на бебешки и детски колички се организира от Община Габрово и е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда ежегодно в периода 16 – 22 септември. Водещата тема за 2022-а е „По-добри връзки“, а подканващата фраза – „Комбинирай и се движи!“.

Партньори на инициативата са „Аванс“ ООД и козметична линия „Бебо“, детски стоки SmartBaby.bg, „Пастили“ ООД – Габрово и ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово.

Записването започва в 09:30 часа, а състезанието ще се проведе от 10:00 до 12:00 часа. Участието е напълно безплатно, забавлението – гарантирано! Очакваме Ви!

Габрово в Европейската седмица на мобилността – комбинирай и се движи!
15 Септември 2022
Младежки случки „Срещу течението“ на 22, 23 и 24 септември в коритото на река Янтра
20 Септември 2022