УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

От името на Общински съвет Габрово и от свое име Ви поздравявам по повод първия учебен ден, събрал в себе си радост, нетърпеливо очакване, ентусиазъм, вълнение и притеснение!

15 септември е ден, който символизира стремежа ни към духовност, наука и просвещение. На този ден се срещат безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Всяка нова учебна година е изпълнена с предизвикателства, изпитания и упорит труд, в името на нашите деца, на тяхното израстване и личностно формиране.

Особено вълнуващ е първият учебен ден за нетърпеливите първокласници. Мили деца, не се страхувайте от непознатото и трудностите! Подкрепяни с грижа и внимание от Вашите учители, Вие ще се научите да пишете и четете, да мислите свободно, да откривате красотата на познанието.

Скъпи ученици, в този празничен ден Ви пожелавам уверено да вървите напред по пътя на  знанието, пленени от предизвикателствата на науката. Бъдете здрави, усмихнати и щастливи, любознателни и смели, преследвайте мечтите си. Вярвайте на Вашите учители и приемайте неоценимата им подкрепа.

Уважаеми учители, натоварени сте с отговорността да образовате и възпитавате децата ни. Приемете искрени пожелания за здраве. Бъдете добри, справедливи и търпеливи, защото голяма част от живота им ще се върти около Вас. Отношението и характерът Ви ще резонират в тях, а ценностите Ви бавно ще се промъкват в сърцата им, докато Ви гледат и се учат от Вас всеки ден. Бъдете мъдри, защото думите и посланията Ви ще влияят на тяхното изграждане. Ще бъдете в центъра на техния живот в период на критично развитие и израстване. Вашето участие има значение и ще остави траен отпечатък в сърцата и умовете им! Бъдете отдадени и изпълнени с надежда, за да вдъхнете кураж и любознателност на Вашите ученици! Вярвам, че усилията Ви ще дадат своя златен плод – добри, знаещи и можещи деца.  Пожелавам Ви да преживеете вдъхновението на духовни водачи, обичта на своите възпитаници, уважението на родителите и обществото за професионалната Ви отдаденост и търпение!

Скъпи родители, насърчавайте децата си, вдъхновявайте ги, ангажирайте и съветвайте. Бъдете търпеливи, дарявайте ги с цялата си любов! Подкрепяйте ги при всяка трудна стъпка в техния път на обучение, израстване и усъвършенстване! Пожелавам ви да изживявате пълноценно всеки миг с Вашите деца, да ги съпровождате в стремежите им и да се радвате на всяка тяхна победа!

Честит празник и на добър час!

 

ИНЖ. КЛИМЕНТ КУНЕВ

Председател на Общински съвет - Габрово

Изложбата „Габровска цветна черга от коприна, дърво и хартия“ на Школа за приложни изкуства Ива Пенчева беше представена в Дечковата къща
14 Септември 2022
Успешна нова учебна година и на добър час!
15 Септември 2022