Тази неделя, 17 юли, от 10:30 ч., на Рибарник Кметовци, ще се проведе петото издание на Детски фолклорен събор "Андъка пее и танцува, а сърцето ми....лудува". Организатор на събитието е НЧ "Зора - 1929", с. Харачерите, а дейностите се финансират по програма Култура на Община Габрово.

Чрез проекта се цели популяризиране на българските фолклорни традиции сред децата от различни възрастови групи, включително и децата със специални образователни потребности. Чрез изпълнението на дейностите ще се постигне по-голяма информираност, повишаване знанията в областта на фолклора.

В рамките на настоящата инициатива ще има сценични изяви на детски танцови състави, детски формации за изпълнение на народна музика, творчески ателиета за осъществяване на обучение на деца от специалисти и обмяна на опит между децата от танцови състави и децата със СОП.

 Проектът се осъществява от НЧ "Зора - 1929", с. Харачерите, което се явява естествен център за връзка между деца от различни възрасти и с различни потребности за неформално образование и придобиване на нови знания за народния бит и традиции.

 Не е случайно избрано мястото за провеждане на фестивала – на открито сред природата – „Рибарник Кметовци“ , с. Кметовци. Локацията разполага с обширна зелена площ, на която участници и посетители могат да се включват едновременно в няколко активности, да преминават от една в друга, потапяйки се в различните форми на българския фолклор и традиции, което ще им донесе пълноценно преживяване и незабравими спомени от фестивала.

Община Габрово с план за повишаване на взаимодействието между бизнеса и научно-развойните организации
12 юли 2022
Отбелязваме 185 години от рождението на Васил Левски
14 юли 2022