УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ е ЕКОЛОГИЧЕН ФЕСТИВАЛ за хората и ЗА природата.

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ е МУЗИКА, изкуства, знания, приятелства и споделени емоции.

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ е ИЗЛОЖЕНИЕ на добри еко практики, успешни био продукти, творчески арт инициативи и екологични иновации.

Любимият УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ, отново през юли, ще придаде на лятото необикновена емоция сред природата. Голямата поляна в местност Узана, само на 20 км от Габрово, ще се превърне в дом на зелените идеи и споделените емоции в трите фестивални дни – 22, 23 и 24 юли.

Устремен към екологичното поведение и грижата за природата, фестивалът ще срещне зеленото мислене и успешните екологични модели, представени в 10 зони чрез еко практики, интерактивни дейности, здравословни продукти, арт инициативи, зелени предизвикателства и всичко това допълнено с музика, вкусна храна и простора на Балкана.

За първи път тази година фестивалът ще предложи Младежка зона с много динамика. В специалното пространство на младите хора ще е едновременно и забавно, и лежерно, и творческо, и международно, и пълно с предизвикателства!

Пространство ПОЗНАНИЕ е посветено на адаптацията и справянето с климатичните промени. В темата „Повече зелени в борбата с климатичните промени“ участие ще вземат различни организации, специалисти и хора с опит в отношенията с дърветата. И не само това тук ще говорим за водата, въздуха, огъня и силата на природата.

АРТ зоната ще приюти творци с различни умения и занаяти. Специални работилници ще дадат възможност на посетителите да участват и със собствените си ръце да сътворят красота. И всичко това без да вредят на природата.

ЕКО базарът и фермерският пазар са зоната на производителите с малки ферми и градини, предлагащи продукти с неподправен вкус и качество.

А музиката! Музиката е в две концертни вечери с участието на групите Тригайда и COOL DEN в петък и Ritmos Negros, БУЛГАРА и Sevi в събота.

Това не е всичко! В УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ свое запазено място имат Детския център, ИН и ЯН зоната за практики, пространство НАЗДРАВЕ, организираните образователни преходи в планината, спортни инициативи, срещи, разговори и усмивки.

Екологичният фестивал УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ се организира от Община Габрово и е част от „зелените“ инициативи, посветени на опазването на природата. Фестивалът се реализира с подкрепата на „Северноцентрално държавно предприятие“ ДП и Център за енергийна ефективност ЕнЕфект.

Входът за фестивала е безплатен.

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ ще Ви посрещне топло, гостоприемно и омагьосващо!

За повече информация следете сайта на фестивала -  www.uzanafest.gabrovo.bg и Facebook събитието.

 

Ивайло Диманов гостува в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” със своя музикално-поетичен спектакъл „Танцувай с мен, Самота!”
5 юли 2022
Мини футболен турнир на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ
6 юли 2022