С изключителен ентусиазъм габровци приеха каузата да разделят отпадъците си и да ги предават чрез вендинг системата за обратно приемане на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. До момента са предадени над 50 000 опаковки.

Утре, 5 юли 2022г., ще бъдат раздавани наградите, за които стотици хора събираха талони от вендинг автоматите. Поради огромния интерес предоставянето на спечелените еко предметни награди ще се случи на специална шатра, разположена на пл. „Възраждане“ от 9:30 до 17:30 часа

Напомняме, че в съответствие с регламента на инициативата наградите се предоставят всеки първи работен вторник на месеца. Наградите се предоставят до изчерпване на количествата.

В резултат на обявената от Община Габрово покана за партньорство, към инициативата вече се присъединиха и двама нови партньори – Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ и книжарници „Златев“. Предоставените от тях награди ще бъдат включени в кампанията за следващото награждаване, което предстои на 2 август 2022г.

Поканата за партньорство остава отворена към всички заинтересовани страни, които могат да се свържат с екипа на Община Габрово на тел.: 066 818 311 или на e-mail: gabrovo@gabrovo.bg.

Депозитната вендинг система е реализирана и се организира от Община Габрово. Системата включва два вендинг автомата, намиращи се в спортна зала „Орловец“ и спортен комплекс „Христо Ботев“. След всяко предаване на опаковки, устройствата издават талон, с който потребителите събират точки, а точките се превръщат в награди.

ПРОЕКТЪТ „КНИЖНО ЛЯТО” НА РБ „АПРИЛОВ – ПАЛАУЗОВ” Е СЪФИНАНСИРАН ПО ПРОГРАМА „КУЛТУРА” НА ОБЩИНА ГАБРОВО
4 юли 2022
Бронзов медал донесе най-малкият габровски шахматист Иван Екимов
4 юли 2022