Община Габрово няма намерение да затваря пазара до Шиваров мост, категорична бе днес кметът на Габрово Таня Христова на среща с търговците, работещи там. Те получиха уверение, че няма никаква достоверност в слуховете за закриване на пазара, за изграждане на масивни постройки или голям търговски обект на неговото място.

Тeренът е отреден за градски пазар и ще продължи да бъде такъв. Единственото желание на Община Габрово е да постъпи законосъобразно, поради това са предприети действия срещу собственика на слънцезащитното съоръжение над търговските маси на пазара, което е разположено върху 100 % общинска собственост без каквито и да е договорни отношения с Общината и заплащане на съответните наеми и  такси.

 

В срещата с търговците от пазара до Шиваров мост участваха още зам.-кметът Мария Йозова и началникът на общинския инспекторат Пламен Станчев. Мария Йозова разясни, че са проведени многобройни срещи със собственика на въпросното съоръжение, които не са дали резултат и вече е заведено съдебно дело за дължимите такси. Възможностите за действие на Община Габрово в тази ситуация, ако собственикът откаже доброволно да премахне съоръжението, е да то бъде премахнато принудително. В този случай, ще бъде направено друго съоръжение или организация на терена, така че да има добри условия за извършване на търговска дейност, увери Таня Христова. Тя уточни още, че  възможните решения за бъдещата организацията на търговското пространство на градския пазар до Шиваров мост ще бъдат обсъдени и взети заедно с търговците.

 

127 габровци получиха наградите си от вендиг системата
9 юни 2022
Допълнителни курсове на линия №5 за Задушница в Габрово
10 юни 2022