След обяд ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури, в югозападната половина от страната значителни по количество; има условия и за градушки.

Почти без валежи ще остане по поречието на Дунав и по Черноморието. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, от изток-североизток, в източните райони ще е до умерен, от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София около 23°.

През следващото денонощие под влияние на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон ще се създаде валежна обстановка. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има гръмотевични бури, значителни валежи и локални градушки. Интензивни ще са явленията в Западна и Южна България и Централния Предбалкан, където сумарните количества на валежите ще достигнат до 50-60 mm, а на места в Родопската област и Ихтиманска Средна гора - до 80-100 mm.

В останалата част от страната сумарните количества ще бъдат между 15-25 mm, а най-слаби ще са валежите на места в североизточните райони и по Черноморието до 10 mm. Ще духа до умерен вятър от източна четвърт. В по-голямата част от страната преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°, в София около 19°. Валежите ще продължат и през нощта срещу събота. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

Комуникационно събитие КОД ЗАНАЯТИ
7 юни 2022
127 габровци получиха наградите си от вендиг системата
9 юни 2022