С изключителен интерес и огромен ентусиазъм габровци приеха каузата да разделят отпадъците си и да ги предават чрез вендинг системата за обратно приемане на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. До момента са предадени над 8 000 опаковки.

След всяко предаване на опаковки, машините издават талон, с който потребителите събират точки. А точките се превръщат в награди. Ето и какви са те:

  • Текстилна торбичка за пазаруване – 30 точки
  • Корков комплект (тефтер, флаш памет, химикал) – 50 точки
  • Био кутия с босилек – 70 точки
  • Покривка за пикник – 70 точки
  • Термос – 100 точки
  • Раница – 150 точки

Наградите се получават в сградата на Община Габрово (пл. „Възраждане“ №3) в всеки първи работен вторник на месеца. 7 юни 2022г. е предстоящата дата, на която всички, събрали нужните точки, могат да получат своя еко подарък.

Напомняме, че депозитната вендинг система е изпълнена и се организира от Община Габрово. Системата включва два вендинг автомата, намиращи се в спортна зала „Орловец“ и спортен комплекс „Христо Ботев“

Двата вендинг автомата приемат пластмасови бутилки от минерална вода и напитки и алуминиеви кенчета от напитки, разполагат с дисплей и имат интелигентна система за разпознаване на отпадъчните материали. Предадените опаковки се компактират в машините, след което се насочват за рециклиране.

Изображения на наградите може да видите ТУК.

Регламент за участие във вендинг системата ТУК.

Климент Кунев: Бъдете здрави и горди, че сте габровци!
17 май 2022
"Любими песни за любими хора" за празниците в Габрово
17 май 2022