Пет призови места заеха шахматистите от ШК “Орловец-1997” в престижни турнири, които се проведоха от 3-ти до 6-ти март в страната – „КУПА София”, „Купа Трети март” - София и 7-ми Детски шахматен тунир „Свобода” – Раднево.

Йоан Велчев спечели сребърен медал до 10-годишните в Детския шахматен турнир за „КУПА СОФИЯ”, който се проведе на 5-ти и 6-ти март в столицата.

В същия турнир Михаил Панайотов извоюва бронзов медал до 12-годишните. Той зае призово място и донесе бронзов медал и от Детски турнир по шахмат за „Купа Трети март” в София.

Други два медала спечелиха шахматистите на „Орловец-1997” и в турнира в град Раднево. Денислав Иванов зае престижното трето място в крайното класиране от 60 състезатели от цялата страна и се завърна с бронзов медал. 6-годишният Иван Екимов извоюва бронзов медал във възрастовата група „Детска градина”. Достойно беше представянето и на Димитър Златев във възрастовата група до 8-годишни, който успя още в първото си състезание да спечели 4 от 7 точки.

„Удовлетворени сме от успехите на шахматистите ни. Габрово има с какво да се гордее в шахмата. Миналата година беше силна за състезателите ни. Така започва и тази.”, коментира председателят на ШК „Орловец-1997” Емил Петков.

Той уточни, че състезателите на „Орловец-1997” са се завърнали с медали и от престижния турнир за купа „Васил Левски”, който се проведе на 19-ти и 20-ти февруари в Казанлък и в който са участвали деца от цялата страна. Омая Матеева е спечелила златен медал във възрастовата група до 14-годишни при момичетата, а Йоан Велчев – сребърен медал в категорията до 10-годишни.

СВЕТЪТ НА КИНОТО В МУЗИКА - Хилда Казасян в Габрово
7 март 2022
Историческият музей събира ордени „Майчинска слава“, медали „За майчинство“ и истории на многодетни майки от Габрово
8 март 2022