Посланикът на Конфедерация Швейцария Раймунд Фурер се срещна с кмета на Габрово. Посещението е само два месеца след като той и дипломатите от държавите – членки на Европейския съюз участваха в инициативата на словенския му колега и засадиха дървета в парк Маркотея. Част от темите, дискутирани по време на срещата бяха свързани с предизвикателствата пред кмета при управлението на територията на общината и инфраструктурата, ключови инвестиции като тунела под Шипка, развитието на дуалната система, развитието на местни хъбове за иновации, обединяващи усилията на бизнеса и институциите.

Според посланик Фурер Габрово е един от добрите примери за менажиране на град в България и сподели, че успешното съчетаване на потенциала на местната икономика, административното управление, образованието и културата променят цялостния облик и атмосфера.

На срещата присъстваха още председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, заместник – кметът Невена Минева и директорът на Дома на хумора и сатирата Маргарита Доровска. Негово Превъзходителство имаше възможността да посети и самия Музей където бе запознат с предстоящото Биенале на хумора и сатирата в изкуствата с тема „Икономия на средствата“, както и с идеята за създаване на Център за съвременно изкуство.

 

Подготвя се общинска инвестиционна концепция за нискоемисионна индустриална зона
8 февруари 2022
Представен бе Планът за развитие на община Габрово
9 февруари 2022