Санитарен възел, достъпен за хора с физически увреждания, ще бъде изграден в Дом на културата „Емануил Манолов”. Средствата, 6 540 лв. без ДДС, се отпускат от Агенцията за хора с увреждания, съгласно подписан договор по проект „Осигуряване на санитарно помещение за лица с увреждания в сградата на Дом на културата”.

Тоалетната ще се намира на партерния етаж на сградата. Ще бъде преустроена съществуваща канцелария и складово помещение с умивалня до нея, с обща площ 12,4кв.м., разположени до източната камерна репетиционна зала. По този начин ще има възможност за пряк достъп от централното фоайе и максимално ползване на наличната техническа инфраструктура. Санитарният възел ще бъде изпълнен съгласно изискванията за достъпна среда на населението, включително на хора с увреждания. Ще бъдат обособени предверие и санитарно помещение. Преустройството предвижда събаряне на преградни зидове, зазиждане на старите врати, частично събаряне и укрепване на бетонен плот, избиване на нова врата, изграждане на преграден зид, обшивки с водоустойчив гипсокартон, подови настилки, стенни облицовки, окачени тавани, както и нови електрически и ВиК инсталации.

Извършено е проектиране и предстои изграждане на санитарния възел. Строително-ремонтните дейности ще приключат до края на месец юли.

До момента една от най-посещаваните културни институции в Габрово не разполагаше с тоалетна за хора с увреждания.

Отборите Балуганс и Габрово ще тренират безплатно
27 юни 2011
Програма на Авиошоу „Габрово 2011”, летище Драгановци
1 юли 2011