Имате малък бизнес или идея за такъв, обичате Габрово и искате да изградите присъствие в местното търсене, но не сте открили подходящото пространство ...?, то не пропускайте възможността, която Ви дава Община Габрово!

До края на този месец можете да заявите участие в публично-частното партньорство чрез наемане на четири обекта в квартал „Шести участък“ за период от две години.

Помещенията се намират на ул. „Опълченска“ № 8 и № 45 – две от тях са в Дечковата къща и носят автентичен възрожденски дух, а другите са в партера на обновена жилищна сграда. Те ще могат да се използват за малък бизнес, търговия на дребно, творческа дейност, създаване на услуги и продукти, характерни за творческите индустрии, ателиета, студия, офиси, галерии.

За стартиращите бизнеси са предвидени едногодишни стимули – абонамент за свободно паркиране в платената зона на кв. „Шести участък“, безплатен интернет, членство в Габровската търговско-промишлена палата и еднократна услуга до 100 лв., разпространение на рекламни материали от Туристическия информационен център, популяризиране на бизнеса през каналите на Община Габрово.

Кандидатите попълват формуляр, в който представят бизнеса си и декларират, че могат да започнат дейност до 30 септември 2022 г. За всеки обект жури ще избере по един победител и един подгласник.

Победителите ще сключат споразумение за партньорство с Община Габрово, чрез което ще получат безплатно консултиране по избор между маркетингови дейности и реклама, разработка на уебсайт и онлайн магазин, интериорен дизайн или оформление на витрина.

Заявления се приемат до 31 януари 2022 г. на електронна поща projects@gabrovo.bg.

Вижте пълната информация за обектите и изтеглете документите за кандидатстване ТУК.

НЕКА ПРЕОБРАЗИМ „ШЕСТИ УЧАСТЪК“ ЗАЕДНО!

Пореден вандалски акт в местността Узана
14 януари 2022
Зимна обстановка – община Габрово към 9.00 часа на 15.01.2021 г.
15 януари 2022