Кметът на Габрово Таня Христова подписа договор с фирма „Гормоли“ ООД за реализирането на бизнес плана, с който компанията спечели първо място в Gabrovo Green Accelerator.

„Гормоли“ ООД е големият победител в конкурса на Община Габрово за зелена бизнес идея. Компанията спечели 25 000 лв. за реализиране на занаятчийска работилница с магазинна част, в която на място да бъдат приготвяни пресни студенопресовани масла, брашна и тахани от най-различни видове био ядки и семена. Компанията следва концепцията за зелена енергия и производство без опаковки и отпадъци. Сумата ще бъде използвана за оборудване за производствения процес, наем на магазин, суровини.  

Програмата Gabrovo Green Accelerator беше насочена към зелени компании в начален етап на развитие, които представиха предложенията си за бизнес в Габрово. След първоначална селекция, финалистите преминаха онлайн обучителни модули, в които бяха подпомогнати за правилното структуриране и изготвяне на бизнес плановете си и тяхното успешно презентиране.

 

Предпразнична програма на Държавен куклен театър - Габрово
10 декември 2021
В понеделник откриваме Детското коледно градче
10 декември 2021