Кметът на Габрово Таня Христова и зам.-министърът на младежта и спорта Валентин Гичев откриха обновения стадион "Христо Ботев". Целта на модернизацията е да се подобрят условията за тренировки и да се достигнат стандартите за практикуване на професионален футбол. Средствата се отпускат безвъзмездно от Министерството на младежта и спорта по Наредба № 4 за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. Община Габрово кандидатства с проект през октомври миналата година. Обновена е лекоатлетическата писта, нова и естествена е тревата за игрището, изградена е поливна система и са подменени дренажните тръби. Нови са футболните врати.

Естествената трева на официалния градски стадион е подменяна последно през 1984 г., а пистата за лека атлетика с тартанова настилка е изграждана преди повече от 40 години.

Стадионът беше открит със щафета на габровските лекоатлети, стартът на която беше даден лично от Християн Стоянов, сребърен медалист от параолимпийските игри в Токио, и приятелски мач между отборите на "Янтра" и "Етър", който завърши с равенство - 3:3.

Младежи се срещнаха с аналоговата фотография в проекта “Синьо лято” с RadLab Studio
12 ноември 2021
Община Габрово набира предложения за отличията "Доброволец на годината – Габрово`21“
15 ноември 2021