На 10 ноември /сряда/, от 18:00 ч. в Държавен куклен тетаър – Габрово ще се състои представлението „Ламята от улица Войтешка“ по мотиви от „Голяма полицейска приказка“ на Карел Чапек

Режисьор - Владислава Джамбазова

Сценография - Емилияна Тотева

Авторска музика - Владимир Джамбазов

Един спектакъл за деца без родители и родители без деца. Подходящ е за деца над 7 години.

Образите са изградени от шест актьора, един вълшебник и една единствена кукла - Ламята. Интензивната игра в жив план на актьорите, характерните образи и присъщата им пластичност, ни въвеждат заедно с красивата сценография и авторската музика в житейската история, представена ни в рамките на един час.

И така... В служба „Изгубени вещи“ попада необикновено яйце, от което се излюпва... ламя! Но това не е каква да е ламя, а омагьосана принцеса, наказана заради лошия си нрав.

Ще успее ли принцеса Амина да възвърне човешкия си облик? Как да открием и съхраним човешкото у нас? Какво ни прави хора?

В един свят, изграден от правила и норми, човекът е заплашен от обезличаване, а липсата на съпричастност и грижа към ближния разтваря все по-големи пропасти помежду ни. Те могат да бъдат запълнени единствено с любов.

Спектакълът е ориентиран към семейната аудитория. Спомага за приобщаването на младата публика към вечните човешки ценности – любов, доброта, състрадателност.

Държавен куклен театър - Габрово Ви очаква и през месец ноември 2021 година, съгласно актуалните заповеди на Министъра на здравеопазването и въведените противоепидемични мерки в страната.

Концерт на Габровски камерен оркестър
8 ноември 2021
Акцент на месец ноември в Художествена галерия "Христо Цокев"
9 ноември 2021