Габровският драматичен театър отменя провеждането на международния фестивал на монодрамата „Соло акт“. Причините са изключително високата заболеваемост от Ковид-19 и усложнената обстановка в страната. VIII-то издание на фестивала беше предвидено да се случи от 7 до 11 ноември 2021 г. в Габрово на сцените на Драматичен театър „Рачо Стоянов“, Държавен куклен театър - Габрово и спортна зала „Орловец“.

Новите дати на събитието са планирани за догодина – от 2 до 6 април 2022 г., като се запазва същата програма и участници във форума. Ясна е датата на представлението „Лекция 3: за силата на словото“ с участието на Камен Донев. То ще се проведе в първата фестивална вечер – 2 април 2022 г.

Отменя се премиерата на спектакъла „Хомеопатия на душата“, предвидена за 7 ноември 2021 г. Очаква се обявяване на нова премиерна дата на габровската постановка с гост-актьор Димитър Иванов – Капитана.

Участието във фестивала на Николаевския академичен драматичен театър от Украйна е възпрепятствано и отменено. Страната попада в червената зона на разпределението на държавите по цветови зони с установена значителна негативна промяна в епидемичната ситуация. Това на практика означава невъзможност на украинските гости да влязат в България, според заповедта на министъра на здравеопазването от 26 октомври 2021 г., влязла в сила от 30 октомври тази година.

Закупените билети за спектаклите от фестивалната програма остават валидни за догодина без да е необходимо да бъдат презаверени. Зрителите могат да получат информация за настъпилите промени на касата на габровския театър, както и да отправят своите запитвания на електронна поща: sales@dramagabrovo.com.

 

Допълнително курсове на линия 5 за Задушница в събота
3 ноември 2021
Eлектрически скутери в Габрово
4 ноември 2021