“Чувство за хумор” е новата видео поредица, в която през тази есен публиката ще гледа 20 хумористични видео истории с популярни личности, посветени на Музея на хумора и сатирата, Габрово и карнавала там. Кратките хумористични видеа се разпространяват в социалните канали на на Музея във платформите Facebook, Instagram и Youtube-канала. Отделно от онлайн разпространението им, видеата ще могат да бъдат гледани, a историите чути и от широката публика благодарение на медийното партньорство на Dir.bg, БНР - Радио София и предаването “100 % будни” по БНТ 1.

Поредицата включва видеа, във всяко от които зрителите ще открият кратка история, споделен разказ, любим виц, кратък скеч, гег, смешка или послание, свързано с “Музея на хумора и сатирата”, Карнавала и Габрово, но не само.

В проекта участват множество любими хумористични лица: Любо Нейков, Стефан Вълдобрев, Мария Силвестър, Ненчо Илчев, Христо Гърбов, Мая Новоселска, Стефан Щерев, Дони, карикатуристът Чавдар Николов, журналистите Найо Тицин и Ива Дойчинова, режисьорите Теди Москов и Димитър Коцев-Шошо, и др.

Продуцент е Даниел Ненчев - един от водещите журналисти в сферата на културата и изкуството през последните 15 години. Негова е и заслугата всички тези популярни личности да се превърнат в „рекламни лица“ на Столицата на хумора – Габрово.

Хуморът е чудесно средство за справяне със социалната дистанция и изолацията по време на пандемия и екипът на Музея на хумора и сатирата и на проекта “Чувство за хумор” приема присърце мисията да "достави" смях и добро настроение на зрителите. Това, че смехът удължава живота не е просто клише, а научен факт - освобождаването от стрес има положителен ефект върху здравето и укрепва имунната система, освен че значително подобрява и психическото ни състояние. “А светът е оцелял, защото се е със смях ваксинирАл" - казва един от участниците, перифразирайки мотото на Музея написано от Радой Ралин “Светът е оцелял, защото се е смял”

 

Накратко:

 “Чувство за хумор” е новата поредица с 20 видеа с различни кратки истории от популярни личности. Историите са под формата на видео ваксини срещу лошо настроение.

Съдържат: Здравословни дози смешки, глупости, спомени от Габрово, измислици, фокуси, танци, карикатури, смях, нелепи идеи, гегове, хумор и сатира.

Прием: Могат да се приемат нередовно и неограничено. През социалните мрежи на Музея на хумора и сатирата в Габрово - Facebook, Instagram, YouTube и сайта Dir.bg.

Странични реакции: неконтролируемо усмихване.

Видеата са посветени на Музея на хумора и сатирата, Габрово и Габровския карнавал, но далеч надхвърлят това си посвещение. Приятно гледане!

 

Проектът “Чувство за хумор” се реализира от Музея на хумора и сатирата в колаборация с журналиста Даниел Ненчев и платформата за изкуство и култура Plakat Kombinat с подкрепата на Програма Култура на Община Габрово.

Зад камерата е Добрин Кашавелов, дизайн и анимация - Анна Симеонова и Светлин Балездров.

Фотограф: Росина Пенчева

Село Драгановци ще е с нарушено водоподаване във вторник и сряда
25 октомври 2021
Великотърновската епархия официално прие като дарение терена на църквата "Св.Св. Дамаскин и Онуфрий и всех мучеников Габровских"
27 октомври 2021