На 26 октомври, вторник, се навършват 160 години от създаването на габровската библиотека – една от първите в страната, основана през далечната 1861 година.

По този повод библиотеката прави подарък на четящите хора – безплатна регистрация за библиотечни услуги за всички габровци, които искат да получат достъп до нейните богати фондове от литература във всички области на знанието.

Ще бъдат издавани карти на нови потребители, както и на такива с изтекъл срок на потребителските карти. На некоректни потребители на РБ „Априлов-Палаузов” /имащи задължения към библиотеката/ безплатни карти няма да бъдат издавани.

Издаването на читателските карти се извършва на гише „Регистрация и информация“ в централната сграда на библиотеката, както и в Детски отдел, който се намира в сградата на Народно читалище „Априлов – Палаузов” (Театъра).

При записването трябва да бъдат предствени документи за самоличност за пълнолетните граждани, а за децата и учениците – ученическа карта и/или лична карта на родител/настойник и попълнена декларация съгласно Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент от 27 април 2016 г. и Закона за защита на личните данни.

Децата до 6 години могат да ползват библиотечните услуги с посредничеството на родител или настойник.

През целия „рожден ден“ габровци ще имат възможност да се регистрират в работното време на библиотеката от 9.00 до 18.00 ч.

Издаването на картите ще се извършва при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

МУЗЕЯТ НА ХУМОРА И САТИРАТА ОСТАВА ОТВОРЕН
21 октомври 2021
Конкурс за възлагане на социална услуга „Център за обществена подкрепа“  – гр. Габрово
22 октомври 2021