Семинар и обучение по програмата „Детска атлетика“ ще се проведе на стадион „Христо Ботев“ в петък, 24 септември. Семинарът се организира от Община Габрово и Българска федерация по лека атлетика. Програмата е разработена от екип на международната асоциация на атлетическите федерации - IAAF и целта е да промотира леката атлетика сред децата и да я изведе на водещи позиции сред спортовете в училище. На семинара са поканени директори на училища, учители по физическо, учители в начален етап, треньори, съдии.

С програмата са разработени и специални лекоатлетически пособия и уреди, адаптирани специално към децата, тяхната физика и внимание. Комплект от тях вече е предоставен безвъзмездно на Община Габрово от Българската федерация по лека атлетика. 

След обучението ще се проведат и детски лекоатлетически игри – състезание по програмата „Да открием 200 таланта за атлетиката в България“, а младите спортисти ще получат награди лично от параолимпиеца Християн Стоянов и кмета на Габрово Таня Христова.  

Gabrovo Night Run - броени часове до старта
21 Септември 2021
Таня Христова: „Габрово е зелена, иновативна и достъпна община“
21 Септември 2021