Забавният и нестандартен формат „Мама е добър шофьор“ се завръща в своето трето издание, за да направи понеделника на 20 септември необикновено атрактивен, динамичен и амбициозен. Както и до сега, в състезанието могат да се впуснат майки с детски колички, а защо не и татковци, баби или дядовци.

Приложното каране на бебешки и детски колички в градска среда се организира от Община Габрово и е част от инициативите за Европейската седмица на мобилността, която се провежда ежегодно в периода 16 – 22 септември. Водещата тема за 2021-а е „Придвижвайте се устойчиво. Бъдете здрави“.

Мястото на провеждане на „Мама е добър шофьор“ е Градинката с мечето, а стартът ще бъде даден точно в 10:00 часа.

Участниците ще трябва да преминат по предварително разчертано трасе, като демонстрират умения за скоростно придвижване с детска количка и чевръсто справяне с няколко препятствия – слалом между конуси, правилно разделно изхвърляне на отпадъци, смяна на памперс и повиване на бебе … в парка.

За най-сръчните, бързи и съобразителни мами са подготвени атрактивни, а за публиката са гарантирани неочаквани изживявания и много емоции.

Записването започва в 09:45 часа, а състезанието ще се проведе от 10:00 до 12:00 часа. Участието е напълно безплатно! Очакваме Ви!

МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР ГАБРОВО ИМА ЛОГО
16 Септември 2021
Срокът за електронното преброяване се удължава до 30 септември
17 Септември 2021