„Здравейте, уважаеми приятели и почитатели на СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА! Преди година за пръв път проведохме СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА виртуално. Днес продължаваме да разширяваме аудиторията си чрез интернет, но запазваме и срещите си на живо в Боженци. Организаторите от РСО „Централна Стара планина“ полагат усилия да държат интереса ви буден с нови срещи и преживявания. Този август СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА заплита началото на една нова традиция, в центъра на която е партньорството.“

С тези думи Таня Христова - кмет на Община Габрово и председател на Управителния съвет на РСО „Централна Стара планина“, откри СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА 2021 и представи проекта Glass Jazz, с който в събитието участва гр. Паневежис - литовският партньор на Габрово.

Glass Jazz на прочутото студио за стъкло Глас Ремис е единственото събитие в Литва, а може би и в цяла Европа, където артистичното стъкло се слива с музикалните импровизации. Първото издание на международния стъклен симпозиум се провежда през 2014 г. и се случва на всеки две години. Интересни, неочаквани и омайващи произведения на майсторите на стъкло, родени по време на събитието могат да бъдат видени в специално организирана изложба.

Обръщението на Таня Христова и видео разказите от творческото събитие Glass Jazz са достъпни за всички в YouTube канала на РСО „Централна Стара планина”.

Официално откриване на СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА 2021 от Таня Христова

https://youtu.be/K75l7gFoTtg

Творчески симпозиум GlassJazz 2016

https://youtu.be/KtSdkdmTXDo

Творчески симпозиум GlassJazz 2018

https://youtu.be/sVSlSoU7j74

Творчески симпозиум GlassJazz 2020

https://youtu.be/PrggMtz_EbE

 

Електронно преброяване в РБ „Априлов – Палаузов“
7 Септември 2021
VIII Конкурс за детско творчество "Аз моето семейство и моят град"
7 Септември 2021