На 4 август от 11:00 часа Gabrovo Innovation camp гостува на София Тех парк. Присъединете се към срещата онлайн на https://fb.me/e/41gqyt5BM, където да отговорим на въпроси като „Как публичните власти могат да насърчават предприемаческата среда? Как иновативните решения за градовете могат да се създават във формати като хакатон и лагери за иновации“. Това ще научите в разговор с Таня Христова, кмет на Община Габрово и Леона Асланова, Агенция за иновации Innovation starter.

Гости ще бъдат също и създателите на мобилните приложения Komitet.bg и Kelvin Health, победители в Лагера за иновации - #GabrovoHackathon 2020.

За финал и в тренда на зелените иновации ще поговорим за възможностите стартиращи бизнеси да се включат в акселераторската програма Gabrovo Green accelerator.

Gabrovo Green Accelerator ще подкрепи с 25 000 лева българска компания в начален етап на развитие, която защити най-добрия проект зa зeлeни бизнec иновации и идеи. Възможност за достъп до финансиране могат да получат и други от представените проекти, ако получат одобрение от някой от партньорите на събитието. Gabrovo Green Accelerator се организира от Община Габрово, Областен информационен център – Габрово и Innovation starter box и е част от инициативите, включени в програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година, която заслужено спечели Габрово.

София Тех Парк също е партньор на инициативата. Gabrovo Green Accelerator  ще финансира идеи, съсредоточени върху ключови сектори в местната икономика с потенциал за зелени иновации – включително здравеопазване, образование, околна среда, транспорт и логистика, дигитализация, бързооборотни стоки и други. Желаещите да участват в него могат да се регистрират на интернет страницата на събитието https://gabrovoinnovationcamp.eu до 10.08.2021 година.

ЛЯТНО КИНО В ГАБРОВО ПРЕЗ АВГУСТ
3 август 2021
Над 100 деца участваха в обучения по превантивна програма „Здравейко“
3 август 2021