Габрово се включва във веригата Run Bulgaria с нощно бягане на 24 септември. На среща на кмета, Таня Христова, с Антон Бонов, от Българската федерация по лека атлетика, бе уточнено трасето на 7 км шосейно бягане, което ще премине през едни от най-емблематичните места в центъра на града.

Денят преди състезанието ще бъде посветен на леката атлетика, като сутринта ще се организира семинар по „Детска атлетика“, а следобед ще има занимание с деца от града на реновираната писта на стадион „Христо Ботев“. Gabrovo Night Run ще предложи и къса дистанция от 1.6 км за деца и начинаещи бегачи.

Стартът на състезанието ще бъде от 20:00 часа на 24 септември от площад „Възраждане“. Най-добрият български параолимпиец Християн Стоянов, който е специалист в бяганията на средни и дълги разстояния и е от родом от Габрово, е едно от лицата на Gabrovo Night Run.

До дни ще бъде открита електронната регистрация за нощното бягане, която ще е безплатна за габровци! Всеки участник ще получава брандирана тениска и устройство /стартов пакет/, което ще отчита персоналните резултати. Предвидени са атрактивни награди, медали за всички участници, както и интересна музикална програма. За участие се насърчават любители и професионалисти от всички възрасти.

Предварителна програма на Gabrovo Night Run

23 септември (четвъртък)

10:00 - 18:00 часа - Получаване на стартови пакети –Община Габрово

24 септември (петък)

10:00-19:00 часа - Получаване на стартови пакети –Община Габрово

9:00-11:00 часа – Семинар „Детска атлетика“ – стадион „Христо Ботев“

14:00-17:00 часа – „Детска атлетика“ – стадион „Христо Ботев“

21:00 часа - Старт на Gabrovo Night Run

21:45 часа – Награждаване

22:15 часа – Музика на площада

Gabrovo Night Run е част от инициативите на Община Габрово като носител на наградата Европейски зелен лист за 2021 година.

 

Мобилният пункт през август
28 юли 2021
Таня Христова подписа договора за ремонт и реставрация на Регионалния исторически музей в Габрово
28 юли 2021