Европейският парламент в България подкрепя инициативата Gabrovo Green Accelerator на Община Габрово, Областен информационен център – Габрово и „Иновейшън Стартър Бокс“, която е част от програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 г., чийто носител е Габрово.

Πpoгpaмaтa ще финансира идеи, съсредоточени върху ключови сектори в община Габрово с потенциал за зелени иновации – здравеопазване, образование, околна среда, транспорт и логистика, дигитализация, бързооборотни стоки и други.

С 25 000 лева ще бъде подкрепена българска компания в начален етап на развитие, която представи и защити най-добрия проект зa зeлeни бизнec иновации и идеи.

Възможност за достъп до финансиране могат да имат и други от представените проекти, ако получат одобрение от някой от партньорите на събитието.

Gabrovo Green Accelerator (Габрово грийн акселератор) е отворен за компании от цялата страна, които ще реализират дейностите от проектите си в Габрово. Събитието ще премине през няколко етапа.

Желаещите да участват могат да се регистрират на интернет страницата https://gabrovoinnovationcamp.eu до 10 август 2021 г. Участниците, които ще продължат в Акселератора, ще бъдат обявени на 31 август 2021 г., а официалното му откриване ще се състои онлайн на 1 септември 2021 г.

Селектираните компании ще бъдат подпомогнати да структурират правилно бизнеса си чрез онлайн обучителни модули, водени от професионалисти по темите – кръгова икономика, стратегия, маркетинг, продажби, иновации, управление на проекти и презентационни умения.

Финалът на Gabrovo Green Accelerator ще се състои в Габрово на 9 октомври 2021 г., когато участниците ще представят проектите си пред жури, в което ще участва и представител на Европейския парламент в България, като най-добрите ще получат финансиране.

Gabrovo Green Accelerator – описание на програмата

Gabrovo Green Accelerator – условия за кандидатстване

Gabrovo Green Accelerator – формуляр за регистрация