Узана Поляна фест – най-готиният екологичен фестивал в България, започва в петък – 23 юли и приключва в неделя 25 юли.

Фестивалът е безплатен. Всеки е добре дошъл.  

Очакват се доста хора и ако можем, е добре да помогнем за облекчаване на трафика. Автобуси има доста и начесто, така че можете да планирате качването си от Габрово с екологичния градски транспорт чрез разписанието ТУК. Удобни спирки са тези до магазин „Виденов“ до Автогарата, пл. „Възраждане“, ВиК. Последните автобуси от Узана към Габрово ще изчакат края на концертите. 

Можете да пристигнете и чрез споделено пътуване, използвайте темата за Узана в групата Споделено пътуване във фейсбук. Потърсете кой да ви закара или предложете свободно място във вашата кола от всяка точка на България. Накрая, освен страхотното изкарване, ще имате и нови добри приятели.

Спазвайте стриктно инструкциите за паркиране на полицията и Общинския инспекторат. Важно е да е удобно на всички – и на организаторите, и на участниците и търговците, и на хората с палатки, и на тези, които са дошли само за няколко часа с малки деца. Няма как обаче всички да спрат до поляната.  

Събираме отпадъците разделно – ще бъдат обособени две зони за разделно изхвърляне на боклука. Кошчета ще има и на много места на поляната. Ако в понеделник, когато сме планирали почистване на Узана, се приберем бързо и с почти празни ръце, значи част от мисията на фестивала със сигурност е била успешна!

Палатковият лагер е на буквално десет крачки от поляната. Окосен, напръскан срещу кърлежи и очакващ най-верните почитатели на фестивала!  

Близо до палатковия лагер ще има тоалетни, мобилни чешми и водоноска. Водата в тях не е подходяща за пиене, така че се уверете, че сте се запасили с достатъчно прясна вода.

На „входа“ на фестивала ще има шатра – информационен център. Там можете да получите всякаква информация и помощ. На разположение са и екип на бърза помощ и пожарна. Ако имате нужда от упътване, оглеждайте се за хората с оранжеви тениски с надпис „Организатор“ на гърба.

От шатрата-информационен център можете да си купите страхотна тениска за спомен от фестивала. Всички, които са си купили тениска и всички, които са пазарували на екобазара и фермерския пазар, могат да участват в томбола. Пуснете името си в кутията в информационния център! Спечелете фермерски продукти, осигурени от участниците в базара и два ваучера за уикенд за двама на Узана, осигурени от хотел „БАЛКАНЦИ“ и от Северноцентрално държавно предприятие.  

На фестивала няма да се допускат търговци извън тези, които са заявили предварително участието си, и са получили одобрение.

На Узана няма банкомат.

Четирикраки приятели са добре дошли, стига да се държат възпитано, а в джоба на собствениците им да има пликчета за… знаете какво :)

ДОБРИНА НА КОЛЕЛА
21 юли 2021
Вече сме на Узана! А ти?
23 юли 2021