Кметът на Габрово, Таня Христова и заместник – кметът по Финанси и собственост, Мария Йозова, посетиха фирма Матега ООД и се срещнаха с управителите Том Банат и Пламен Петков.

Компанията е регистрирана през септември миналата година, а на 2 декември 2020 г. получава Сертификат за инвестиция - Клас Б, от Министерство на икономиката. Към момента фирмата се простира на близо 3 000 кв.м. производствена площ и има 35 служители. По думите на управителя Том Банат стремежът е плавно да достигнат до предприятие от среден мащаб като постепенно инвестират в ново и модерно оборудване и привличат нови работници.

По отношение на персонала и кметът, и управителят на Матега ООД споделиха, че е важно кариерната ориентация да започва още в малките класове на средната степен на образование, обсъдиха важната роля на родителите, училището и социалната среда. От фирмата проявиха интерес към организиране на своеобразен ден на отворените врати, за да могат още повече млади хора и потенциални служители да се запознаят с производството.

Матега ООД произвежда:

 - дървени компоненти за въздушни пушки и въздушни пистолети за марката Carl Walther, както и пушки и пистолети за олимпийските игри в дисциплините олимпийска стрелба;

 - метални компоненти за първокласни пистолети Carl Walther;

 - пистолети за полицаи, военни, частни охранители и частни лица;

 - пистолети за състезания от висок клас за динамични дисциплини стрелба като IPSC, USPSA, IDPA.

В Габрово компанията обобщава визията за съвременен производствен завод на Umarex Corporate Group чрез нейните марки Walther, Umarex и Hämmerli. В дългосрочен план развитието на фирмата е свързано с производството на напълно готови оръжия и компоненти, предлагайки атрактивни условия на работа и  взаимствайки най – доброто от българското и немското ноу-хау.

Снимки от посещението може да видите в галерията.

 

Информация за „Летни занимания 2021“ - обновена
28 юни 2021
"Диабетен патрул" посети Габрово
28 юни 2021